Aktivera och träna hjärnan med spel

Hjärnan behöver minst lika mycket träning och aktivering som resten av kroppen. Hjärnträning kan ge dig en bättre mental hälsa och få dig att må bättre psykiskt. Det kan även hjälpa andra funktioner i kroppen. Visste du att hjärnträning spel kan hjälpa dig att få en mer hälsosam och vältränad hjärna? Här är några exempel på bra spel som tränar din hjärna, samt några anledningar till att de är så bra.

Minnesövningar ger dig ett bättre minne

Memory eller liknande minnesspel är riktigt bra hjärnträning spel. Alla borde använda sig av minnesövningar oftare. Dessa övningar och spel är relativt simpla och lätta att komma in i. Om man vill kan man öka svårighetsgraden genom att öka antalet memorybrickor eller saker som man ska komma ihåg. Minnesspel passar för personer i alla åldrar, så du kan med fördel spela dem med både stora och små. Det finns många olika typer av minnesspel att välja bland. Man behöver alltså inte bara hålla sig till memory. Det finns många bra minnesspel på nätet. Det finns även mängder av minnesspelsappar till telefonen eller surfplattan.

Spel med rörelseövningar

Det finns vissa hjärnträning spel som fokuserar mer på rörelser och motorik. Dessa spel ber dig att utföra specifika rörelser som på olika sätt tränar din hjärna. Det är ju trots allt hjärnan som styr allt i din kropp. Ju fler olika rörelser du utför, desto mer nyttig träning får hjärnan. Du kommer även märka att rörelserna blir allt lättare att utföra ju fler gånger du upprepar dem. Det kan vara riktigt spännande att följa denna utveckling och se hur mycket man förbättras med tiden.

Om du har svårt att utföra en rörelseövning kan du alltid prova någon annan. Kom ihåg att det inte ska kännas obehagligt eller göra ont. Håll dig till det du känner att du klarar av.

hjärna

Pussel

Pussel är faktiskt också bra hjärnträning spel. Även dessa spel finns i en mängd olika svårighetsgrader. Ju fler bitar och detaljer desto svårare blir pusslet att lägga. Om man har svårt att slappna av eller har svårt att sluta tänka på något negativt är pussel eller liknande hjärnträning spel perfekta. När man lägger ett pussel får hjärnan något annat att lägga fokus på, vilket gör att man känner sig mer avslappnad och mindre stressad. Det är även en bra övning för dig som ofta har höga krav på dig själv.

Korsord och ordspel

Korsord och ordspel är fantastisk stimulering för hjärnan. När du löser ett korsord eller spelar ett ordspel måste du själv leta igenom ditt ordförråd och försöka hitta det rätta ordet. Känslan när man lyckas lösa ett korsord eller ett ordspel är fantastisk. Att spela dessa typer av spel hjälper dig även att hålla ditt ordförråd brett och varierat. Man kan ju lätt gå och bli lite lat i sitt språk. Om du känner att du vill träna din hjärna och förbättra ditt ordförråd ska du alltså testa att lösa korsord eller spela ordspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.