Lär dig mer om blancolån här

Blancolån är ett av de vanligaste lånen. Denna typ av lån har hjälp många att få råd med allt ifrån kläder till resor. Skulle du kunna tänka dig lite extra pengar till något viktigt eller kul i ditt liv? Här i denna artikel kan du lära dig mer om vad ett blancolån är, samt vad du skulle kunna använda denna typ av lån till.

Vad är blancolån?

Vad är blancolån? Ett blancolån är en typ av lån utan någon form av säkerhet i form av en bostad eller en bil. De vanligaste summorna för blancolån brukar ligga på omkring 5000-500 000kr. Räntan för denna typ av lån ligger ofta högre än för ett lån med säkerhet. Räntan kan då ligga på omkring 3-22%. I vissa fall kan den ligga mycket högre än så.

 De flesta som ansöker om blancolån gör det för att få råd med eventuella nödvändigheter eller nöjen i livet. Skulle du vilja få hjälp med att hitta ett bra blancolån? Då skulle en låneförmedlare som till exempel Swiftbanker kunna hjälpa dig.

Detta används blancolån till

Blancolån kan användas till riktigt mycket. Du kan ansöka om ett blancolån för att få råd med nya kläder när dina gamla börjar bli utslitna. Du skulle även kunna använda denna typ av lån till att betala en drömresa. Kort sagt kan ett blancolån användas till det mesta som rör konsumtion och tjänster. Ett blancolån är dock inte det samma som ett billån eller ett bolån, vilket är bra att komma ihåg.

 Ansök om ett blancolån om du känner att du inte klarar av att betala viktiga saker eller nöjen på egen hand. Låna dock aldrig pengar som du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka. Eftersom räntan för ett blancolån ofta är riktigt hög, är det viktigt att du kan betala tillbaka skulden så fort som möjligt. Annars finns det en risk att du fastnar i en ekonomisk kris som kan vara svår att ta sig ur.

Välj det bästa blancolånet

Innan du börjar ansöka om ditt första blancolån, ska du alltid sätta dig ner och jämföra ett par olika banker och lån. Genom att jämföra olika långivare och lån med varandra, kan du se vilka lån som ger din den lägsta räntan och de bästa villkoren. Om du inte är noggrann i ditt val av lån, kan du komma att betala mycket mer ränta än du egentligen behöver. Det vill du ju självklart undgå till varje pris.

 Om du inte har tid eller ork till att leta upp det bästa lånet själv, kan du som tidigare nämnt ta hjälp av en låneförmedlare. Låneförmedlaren gör jobbet åt dig, så att du kan lägga tid och energi på viktigare saker i ditt liv.

Låna inte för mycket i onödan

Ansök helst inte om ett blancolån i onödan. Det gäller även andra typer av lån. Om du tror att du klarar dig utan ett lån, bör du undvika att låna pengar. Du kan absolut låna pengar till nöjen och roliga saker, men gör det inte om du inte tror att du klarar av skulderna som kommer efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.