Piffa upp inredningen med retrolampor

Retrolampor har en speciell plats i hjärtat hos många lampfantaster och inredningsälskare. Det är något helt unikt med just retrolampor som modernare lampor ofta saknar. Lampor retro kan få vilket rum som helst att kännas mer livfullt och personligt. Här är några anledningar till att även du borde skaffa dig några retrolampor.

Väcker minnen från förr

En av de allra bästa sakerna med just lampor retro är att de kan väcka minnen från förr. Retrolampor kan hjälpa dig att resa bakåt i tiden och uppleva känslor från olika årtionden. Att en simpel lampa kan göra så mycket är otroligt. Om du inte äger en egen retrolampa borde du ge dig ut på jakt efter en. De är ofta riktigt lätta att finna på loppisar eller liknande. De kostar heller inte speciellt mycket. Skaffa din egen retrolampa så kommer även du att kunna uppleva dessa fantastiska tidsresor.

bordslampor

En härlig färgklick

Vissa retrolampor kan ge ditt hem en härlig färgklick. Lampor från till exempel 70-talet är extremt färgstarka. Under denna tid var varma färger som rött, orange och gult enormt populära. Man stöter ofta på dessa på både loppmarknader och i secondhandbutiker. Om man vill få in lite mer färg i sin heminredning ska man helt klart skaffa sig några lampor retro från bland annat 70-talet.

Perfekta som inredningsdetaljer

Lampor retro passar perfekt som inredningsdetaljer eller som fokus i en hemdesign. De kan verkligen kröna vilken retrostil som helst. Det kan vara svårt att tro, men dessa lampor kan göra en riktigt stor skillnad. Om du till exempel vill inreda ditt hem med en 60-tals stil ska du skaffa så många retrolampor som du bara kan från just det årtiondet. Lamporna skiljer sig enormt mycket från år till år. Därför är det viktigt att hålla koll på vilka lampor som användes på den tiden som du försöker inreda ditt hem efter.

Unika former och designs

Många retrolampor har helt unika former och designs. Det är något som gör lampor retro extra speciella. Det är dessa unika designs som får samlare från hela världen att betala stora summor pengar för att få tag på dem.
Många retrolampor använder sig av former som man inte ser så mycket av i dag. Det är spännande att se hur lampmodet ändrar sig från årtionde till årtionde. Vissa modeller är mer extrema än andra. Tack vare allt experimenterande med former och design har vi nu mängder av spännande retrolampor att välja bland.

Så hittar du dina lampor

Vart ska man egentligen börja leta efter lampor retro? Som tidigare nämnt så hittar du lättast dina retrolampor på till exempel loppisar, secondhandbutiker eller liknande. Du kan även hitta nytillverkade lampor som försöker efterlikna de gamla retrolamporna. Dessa brukar dock kosta mycket mer än de begagnade. Om man inte har mycket pengar att spendera på just retrolampor ska man därför försöka hålla sig till begagnat. Det är ett av de allra bästa tipsen för dig som gärna vill skaffa dig dina egna lampor retro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.