Välja trappa inomhus

Om du ska satsa på en trappa inomhus, så finns det ju idag en mängd olika varianter att välja på. De kommer i olika former, storlekar och material. När du ska välja trappa, så är det bra att se över platsen där den ska vara. Det så att du vet vad du har plats och utrymme för. En del trappor tar mindre plats, som en L-trappa, medan andra tar lite större plats som en rak trappa. Sedan kan en trappa ha olika bredd och längd. En annan sak att ha koll på är att höjden på trappan motsvarar höjden de våningar den ska användas till. Den bör även vara i en passande längd.

L-trappa

En L-trappa är en vriden trappa som har en sväng. Den ser lite ut som ett L, därav namnet. Denna sorts trappa kan placeras i ett hörn eller mot en vägg. Det för att ta så lite utrymme som möjligt. En L-trappa passar till raka så väl som rektangulära taköppningar.  Med en L-trappa är det enkelt att ta dig mellan dina våningar i ditt hem. En stor fördel med L-trappor är att de går att använda i stort sett alla typer av utrymmen där det behövs en trappa. Väljer du en L-trappa så får du utseende och funktion på en och samma gång. Det går utmärkt att ha din trappa som en del av din inredning. En L-trappa är oftast enkel att installera. Den står stabilt på plats sedan.

U-trappa

En annan variant av trappa, det är U-trappa. Denna trappa är vriden, med två svängar. Tack vare dessa svängar, så är det en utmärkt trappa att använda i trånga lägen. Denna trappa passar till raka så väl som rektangulära taköppningar. Inom U-trappor så finns det många olika modeller att välja mellan. En del av dem går att reglera när det handlar om steghöjd eller stegdjup eller svängning. Ofta går det att skräddarsy denna trappa där du beställer den.

Rak trappa

En rak trappa är just det, helt rak. Detta är nog en av de allra vanligaste trapporna. Den är även lättast att gå i. En rak trappa passar de flesta utrymmen och det går att ha den till raka så väl som rektangulära taköppningar. Vanliga material i raka trappor är trä, då bland annat ek, björk eller bok.

Välj en trappa som passar ditt hem

Utöver de nämnda trapporna, så finns det även en hel del andra trappor att välja mellan. Vad för trappa du ska välja har att göra med syftet med trappan samt så klart hur stort utrymme du har att röra dig med.  Om du har ont om utrymme så är just L-trappan ett bra val. Är det trappa som tar ännu mindre plats, så kan det vara ett alternativ med en lofttrappa eller en spiraltrappa. En del trappor kommer med snygga trappräcken, även de i många olika material. Så fundera på vad det är du vill ha och vad det är du behöver. Sedan bara välja en bra trapptillverkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.